Értéket teremteni a legnemesebb dolgok egyike. Létrehozásával csak félmunkát végzünk, azt ápolni kell és továbbadni.
Tudást kapunk és szerzünk is, de csak akkor válik igazi értékké, ha az nem parlagon fekszik, hanem használjuk is.
Pálinkafőzés az alapoktól a szakmai mesterfogásokig! Ha szeretnél szebb pálinkákat főzni, megérteni a pálinkakészítés fázisait, vagy tudni a hibák javításának és elkerülésének módjait, esetleg pálinkafőzde nyitásában gondolkodsz, akkor neked találtuk ki a Lunczer Pálinkakészítő kurzusainkat.
A már teljesen megszűnt OKJ rendszerű oktatás által hagyott űrt szeretnénk kitölteni, hogy minden tanulni és gyakorolni vágyó pálinkafőzőnek, vendéglátósnak, vagy főzdenyitást tervezőnek lehetősége legyen továbbra is fejlődni. Így a korábbi Gyümölcspálinka gyártó OKJ-s tanfolyamunk anyagát kibővítettük, hogy naprakész és hasznos információkkal gazdagíthasd tudásodat.
Oktatásunk gyakorlatorientált, aktívan működő főzdénkben meg is tapasztalhatod, sőt te magad is végezheted a munkafolyamatokat, az elmélet nálunk összekapcsolódik a gyakorlattal! Előképzettségre nincs szükség, a biztos alapoktól egészen a profi fortélyokig végigvezetünk a pálinka készítésének minden állomásán.
A foglalkozások Kosdon zajlanak a Pálinkafőzdénkben, így nálunk nem elképzelni kell az ismeretanyag témáját, hanem végigcsinálni. Minden megfogható, kipróbálható és használatával máris gyakorlat szerezhető.
Az oktatási napokon együtt főzünk, hogy megtanulhasd az elő-, és utópárlat helyes és pontos elválasztását.
Bemutatjuk a klasszikus és a különleges gyümölcsök fajtáit és megkóstoljuk a belőlük készült pálinkákat is.
Több mint 50 illatmintánk segítségével begyakoroljuk a leginkább jellemző aroma összetevőket és hibajegyeket
Az optimális lepárló beállításokat is megmutatjuk, a fűtés és a hűtés adta lehetőségekkel a töltet, a finomító tányérok, vagy a Pistorius tányér használatával összehangolva.
Érdekel a hordós érlelés? Mutatjuk és kóstoljuk is! Fahordó és pálinka párosításokról, hordó alapanyagokról, érlelési technikákról szerezhetsz részletesebb ismereteket.
Kalandozunk még a cefrézési, lepárlási folyamatok mellett olyan eszközök és segédanyagok világában is, amik segítségével ízesebb, szebb pálinkákat tudsz majd készíteni!
A jó pálinkához idő kell, ahogy az eredményes tanuláshoz is. Pálinkakészítő tanfolyamunk három hétvégén keresztül zajlik, összesen hat napon át. Minden foglalkozás interaktív, kérdés nem marad megválaszolatlanul!
A foglalkozások minden esetben hétvégén, szombaton és vasárnap, délelőtt 9 órától délután 17 óráig kerülnek megtartásra.
A Pálinkakészítő tanfolyam helyszíne:
Lunczer Pálinkaház
Kosd, Erzsébet utca 11.
Oktatási napok:
Tervezés alatt!
Jelentkezésedet követően kollégánk felveszi a kapcsolatot veled és egyeztet a további teendőkről. A Lunczer Pálinkakészítő kurzus nem szakmai végzettséget és bizonyítványt adó oktatás, célja a pálinka ismertségének és elismertségének növelése, a minőségi pálinkakészítés ismereteinek átadása. A tanfolyam végeztével tanúsítvány kerül kiállításra.