Ismerd meg a pálinka gyümölcsét, a málnát!

Magyarországon is őshonos, nagyjából 1,5-2 méter magas félcserje. Fűrészfogas levele és fehér virágai vannak. A mondák szerint Zeusz dadája az akkor még fehér színű málna szedése közben megszúrta az ujját és az ő vére festette azt pirosra. A gyümölcs színei közül a piros a legismertebb, de létezik fehér, sárga, lila és fekete variánsa még ma is.

Ismertebb fajtái a Fertődi zamatos, Titan, Octavia, Polana. A fekete fajták képviselői többek közt a Black Hawk és a Bristol.

Levelét gyógytea formájában használhatjuk fel görcsoldóként. A málnaszemek legfinomabb része a vacok, melyekbe beágyazódnak az olajtartalmú aszmagok. Ez az olajtartalom erősen meghatározza a belőle készült pálinkánk karakterét. Könnyed, friss, parfümös aromatikája miatt nem csak párlatként népszerű, hanem sütemények, lekvárok, öntetek közkedvelt alapanyagaként is.

A málnát megmosni csak a közvetlen felhasználása, fogyasztása előtt szabad, mert különben gyorsan összeesik és megpenészedik.

Alacsony cukortartalmú gyümölcs, mely jó hír a diétázó édesszájúaknak, de annál kevésbé a málnapálinkát készítőknek. Alacsony kihozatalát lélegzetelállító illatfelhővel kompenzálja, sok-sok rajongót szerezve ezzel.

Kínálatunkban az alábbiakban találkozhatsz még a málnával:

  • lunczer prémium málna pálinka
    Prémium málna pálinka
  • lunczer blendelt szeder-málna pálinka
    Szeder-málna pálinkablend
  • lunczer blendelt meggy málna pálinka
    Meggy-málna pálinkablend